“Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” Hakkında

İlk kez 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda proje tabanlı öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilecektir.

“Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” hakkında Yükseköğretim Kurulu’nun 16.03.2016 tarihinde almış olduğu karara ulaşmak için tıklayınız.

Proje esaslı değişim başvuruları, Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılacak olup Proje Formlarının Dumlupınar Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Koordinasyon Ofisi’ne 25 Nisan 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar iletilmesi gerekmektedir. Proje başvurularınız Ofisimiz aracılığı ile Rektörümüz onaylı olarak üst yazı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecektir.

Proje Formu için tıklayınız.

Protokol imzaladığımız yurt dışı yükseköğretim kurumlarının listesine ulaşmak için tıklayınız.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında;

  1. Ülke ayrımı gözetilmeksizin, yurtdışındaki bir üniversite ile “proje ortağı” olarak anlaşmak (birden fazla proje ortağı olabilir),
  2. Değişime katılacak (giden-gelen) öğrenci/öğretim elemanı sayısı ile sürelerini detaylı bir şekilde Proje Formu’nda doldurmak,
  3. Değişim sürelerini, başvuru şartlarını, değişime katılacak taraflara yapılacak ödemeleri ve benzeri diğer hususları “Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” ve “Mevlana Değişim Programı Kapsamında Yükseköğretim Kurumlarına Aktarılacak Tutarların Kullanımı Muhasebeleştirilmesi, Yapılacak Ödemelerle İlgili Diğer Hususlara İlişkin Esas ve Usuller” uyarınca yapmak gerekmektedir.

          Yönetmelik için tıklayınız.

          Esas ve Usuller için tıklayınız.

  1. Proje kapsamında değişime katılacak öğrencilere 5102 sayılı Kanuna göre lisans öğrenimi gören öğrencilere ödenmekte olan aylık burs tutarının üç katını geçmemek; öğretim elemanlarına ise 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 34. Maddesi uyarınca ilgili yılda Bakanlar Kurulu Kararı ile uygun bulunan “Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar” uyarınca belirlenen üst sınırı aşmamak üzere ödeme yapılacaktır.

          Öğrenci bursları için tıklayınız.

          Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar için tıklayınız.

  1. Projenin sadece değişim kalemi için kaynak aktarımı yapılacak olup projenin bütçe kalemlerine ait (makine, teknik donanım, sarf malzemesi, hizmet alımı vb. diğer harcama) giderlerin nereden karşılanacağı Proje Formu’nda belirtilmelidir.
  2. Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı için başvurular 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yapılacak olup söz konusu proje, bir sonraki eğitim-öğretim yılında da devam edebilir.
  3. Proje başvuruları tüm öğretim elemanlarına açık olup kabulü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanacaktır.​
14 Nisan 2016, Perşembe / 1490 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular