2017-2018 Mevlana Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı

“Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” Hakkında

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda proje tabanlı öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilecektir.

“Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” hakkında Yükseköğretim Kurulu’nun 22.02.2017 tarihinde almış olduğu karara ulaşmak için TIKLAYINIZ!!!

Proje esaslı değişim başvuruları, Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılacak olup Proje Formlarının Dumlupınar Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Koordinasyon Ofisi’ne 24 Mart 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar iletilmesi gerekmektedir. Proje başvurularınız Ofisimiz aracılığı ile Rektörümüz onaylı olarak üst yazı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecektir.

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR:

 1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere ve bölümlere ulaşmak için TIKLAYINIZ!!!

3. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

Personel Hareketliliği: en az 14 gün en fazla 3 ay

Öğrenci Hareketliliği: en az 1 dönem en fazla 2 dönem

4. Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

Öncelikli 100 Temel Alan için TIKLAYINIZ!!!

Ülkelere göre belirlenen alanlar için TIKLAYINIZ!!!

 5. Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru çıktılarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

6. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

7. Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

 

 

 

 

01 Mart 2017, Çarşamba / 822 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular