Pak-türk 2017 Proje Başvuruları Başlamıştır

Pak-Türk 2017 Proje Başvuruları Başlamıştır

2017-2018 eğitim öğretim yılında Pakistan ile Türkiye arasında, lisansüstü eğitim gören öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini esas alan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başlatılması 13.04.2017 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür.

Proje yürütücüleri tarafından, Pakistan'daki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının,31.08.2017 tarihi mesai bitimine kadar  https://yoksis.yok.gov.tr üzerinden girişlerinin yapılması; başvuru çıktılarının ise üniversiteniz Mevlana Koordinatörlüğü aracılığıyla rektör imzalı üst yazı ekinde Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir. Dağıtımlı yazı ve Çağrı metni için tıklayınız.

PAK-TÜRK Projesi kapsamında değişime katılacak öğrenci ve öğretim elemanlarına ödenecek burs/yevmiyelere ilişkin tutarlar aşağıda yer almaktadır:

ÖĞRENCİ

AYLIK BURS MİKTARI

Giden Öğrenci

1.075 TL

ÖĞRETİM ELEMANI

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI (%70)*

DİĞER UNVANLAR GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI

DİĞER UNVANLAR GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI (%70'i)*

ULAŞIM

Giden Öğretim Elemanı

200 TL

140 TL.

165 TL

115,50 TL

3.000 TL.

---Gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının burs, günlük yevmiye ve ulaşım giderleri, karşı kurum tarafından karşılanacaktır.

*14 günden uzun süren öğretim elemanı değişiminde; 15 inci ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarlarının %70'i gündelik olarak esas alınacaktır.

Başvuru sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlarız/sorularınızı aşağıdaki e-postalara bildirebilirsiniz:

Mevzuat bilgisi için;

Esra Ebru Mavi: esra.mavi@yok.gov.tr

Teknik bilgi için;

Emre Ceviz: emre.ceviz@yok.gov.tr

Aynur Günay: aynur.gunay@yok.gov.tr

02 Mart 2018, Cuma / 903 defa okundu.