2018-2019 Türkiye-pakistan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı

2018-2019 eğitim öğretim yılında Pakistan ile Türkiye arasında, lisansüstü eğitim gören öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini esas alan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başlatılması 27.06.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile uygun bulunmuştur.

Proje yürütücüleri tarafından, Pakistan'daki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının,15.09.2018 tarihi mesai bitimine kadar  https://yoksis.yok.gov.tr üzerinden girişlerinin yapılması gerekmektedir. Başvuru çıktıları ise üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü aracılığıyla rektör imzalı üst yazı ekinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilecektir.

Yürütme Kurulu Kararı için TIKLAYINIZ!

Proje Çağrısı için TIKLAYINIZ!

Türkiye-Pakistan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında değişime katılacak öğrenci ve öğretim elemanlarına ödenecek burs/yevmiyelere ilişkin tutarlar aşağıda yer almaktadır:

ÖĞRENCİ

AYLIK BURS MİKTARI

Giden Öğrenci

1.200 TL

ÖĞRETİM ELEMANI

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI

DİĞER UNVANLAR GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI

ULAŞIM

Giden Öğretim Elemanı

250 TL

200 TL

3.500 TL.

***Gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının burs, günlük yevmiye ve ulaşım giderleri, karşı kurum tarafından karşılanacaktır.

***14 günden uzun süren öğretim elemanı değişiminde; 15 inci ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarlarının %70'i gündelik olarak esas alınacaktır.

Başvuru sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlarız/sorularınızı aşağıdaki e-postalara bildirebilirsiniz:

Mevzuat bilgisi için;                           Teknik bilgi için;

Esra Ebru MAVİ                                   Emre Ceviz

esra.mavi@yok.gov.tr                          emre.ceviz@yok.gov.tr

Nevin TİRYAKİ                                    Aynur Günay

nevin.tiryaki@yok.gov.tr                     aynur.gunay@yok.gov.tr

16 Temmuz 2018, Pazartesi / 164 defa okundu.